top of page

Ξέρεις τι είναι το Crowdsourcing;


Ξέρεις τι είναι το Crowdsourcing;

Ξέρεις τι είναι το Crowdsourcing;


Μπορεί να έχεις ακούσει για το CROWDFUNDING, αλλά τι γνωρίζεις για το CROWDSOURCING; 


Το Crowdsourcing (Crowd=Πλήθος, Sourcing=Λήψη από κάποια Πηγή ή Πόρο) στα Ελληνικά έχει μεταφραστεί ως Πληθοπορισμός (πηγή μετάφρασης: Wikipedia). Είναι μια μέθοδος όπου ζητάς από το κοινό να συμβάλλει με ιδέες, περιεχόμενο ή ακόμα και λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχείρησή σου. Είναι σαν να έχεις μια τεράστια ομάδα δημιουργικών συνεργατών έτοιμη να σε βοηθήσει! Οι πελάτες σου θα νιώσουν ότι συμμετέχουν στην ανάπτυξη της επιχείρησής σου, ενώ εσύ θα έχεις πρόσβαση σε πολύτιμες ιδέες και λύσεις που ίσως δεν είχες σκεφτεί ποτέ.


Εδώ είναι μερικά παραδείγματα που μπορείς να εφαρμόσεις στην επιχείρησή σου:


1. Ανάπτυξη Προϊόντων:

   - Lego Ideas: Η Lego προσκαλεί τους θαυμαστές της να υποβάλουν προτάσεις για νέα σετ Lego. Οι καλύτερες προτάσεις, αφού λάβουν υποστήριξη από την κοινότητα, μπορεί να γίνουν πραγματικά προϊόντα.

   - My Starbucks Idea: Η Starbucks ζητά από τους πελάτες της να υποβάλουν ιδέες για νέα προϊόντα, βελτιώσεις στα καταστήματα και νέες υπηρεσίες. Πολλές από αυτές τις ιδέες έχουν υλοποιηθεί με επιτυχία.


2. Σχεδιασμός και Δημιουργικότητα:

   - Threadless: Πρόκειται για μια πλατφόρμα όπου οι καλλιτέχνες μπορούν να υποβάλουν σχέδια για μπλουζάκια. Η κοινότητα ψηφίζει τα αγαπημένα της σχέδια, και τα πιο δημοφιλή τυπώνονται και πωλούνται από την εταιρεία.

   - 99designs: Μια πλατφόρμα που επιτρέπει σε επιχειρήσεις να δημιουργούν διαγωνισμούς σχεδίασης λογοτύπων, ιστοσελίδων και άλλων γραφικών. Οι σχεδιαστές από όλο τον κόσμο υποβάλλουν τις προτάσεις τους και ο νικητής επιλέγεται από τον πελάτη.


3. Λύση Προβλημάτων και Ιδέες:

   - Innocentive: Μια πλατφόρμα που συνδέει εταιρείες με επιστήμονες και εφευρέτες για να λύσουν πολύπλοκα επιστημονικά και τεχνολογικά προβλήματα. Οι λύσεις που προτείνονται αξιολογούνται και οι καλύτερες αμείβονται.

   - NASA Tournament Lab: Η NASA χρησιμοποιεί crowdsourcing για να βρει λύσεις σε διάφορα τεχνικά και επιστημονικά προβλήματα, προσκαλώντας επιστήμονες και μηχανικούς από όλο τον κόσμο να συμβάλουν με τις ιδέες τους.


4. Περιεχόμενο και Ενημέρωση:

   - Wikipedia: Η μεγαλύτερη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια στον κόσμο βασίζεται στο crowdsourcing, με χρήστες από όλο τον κόσμο να γράφουν και να επεξεργάζονται άρθρα.

   - Quora: Μια πλατφόρμα όπου οι χρήστες μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις και να λάβουν απαντήσεις από άλλους χρήστες με γνώση σε διάφορους τομείς.


5. Επιχειρηματικές Ιδέες και Χρηματοδότηση:

   - Kickstarter: Μια πλατφόρμα crowdfunding όπου οι επιχειρηματίες μπορούν να παρουσιάσουν τις ιδέες τους και να ζητήσουν χρηματοδότηση από το κοινό. Οι υποστηρικτές συνήθως λαμβάνουν ανταμοιβές, όπως προϊόντα ή προνόμια.

   - Indiegogo: Μια άλλη πλατφόρμα crowdfunding που επιτρέπει σε δημιουργούς και επιχειρηματίες να συγκεντρώνουν χρήματα για τα έργα τους μέσω συνεισφορών από το κοινό.


Αυτά τα παραδείγματα δείχνουν πως το crowdsourcing μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορους τομείς της επιχείρησής σου. Από την ανάπτυξη προϊόντων και τον σχεδιασμό, μέχρι την επίλυση προβλημάτων και την παραγωγή περιεχομένου, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες. 


Χρησιμοποίησε τη δύναμη του πλήθους για να βρεις καινοτόμες λύσεις και να ενισχύσεις την επιχείρησή σου!


Αν αναζητάς τρόπους για να ενισχύσεις τη θετική σκέψη, την αυτοπεποίθηση και τα κίνητρά σου, και να αναπτύξεις τη νοοτροπία του νικητή ώστε να πετύχεις τους στόχους σου, το e-book 'Πώς να παρακινήσετε τον εαυτό σας' αποτελεί αναγκαίο ανάγνωσμα.


E-book Πώς να παρακινήσετε τον εαυτό σας

Με πρακτικές συμβουλές, αυτό το ηλεκτρονικό βιβλίο θα σε καθοδηγήσει στο πώς να αποκτήσεις και να διατηρήσεις τα κίνητρά σου προς την επίτευξη των στόχων και την υλοποίηση των φιλοδοξιών σου σε κάθε επίπεδο της επιχειρηματικής σου δραστηριότητας, αλλά και σε άλλους τομείς της ζωής σου.


Καλή επιτυχία!


 

Χρειάζεσαι υποστήριξη για την υλοποίηση των στόχων σου,

την καλύτερη οργάνωση της επιχείρησης,

την αξιολόγηση προσωπικού και υποψηφίων

ή τη βελτίωση της απόδοσής της;


Χρειάζεσαι υπηρεσίες δημιουργίας περιεχομένου όπως άρθρα, ebooks κ.λπ. ;


Επικοινώνησε μαζί μας συμπληρώνοντας μια φόρμα επικοινωνίας ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ή στείλε μας email στο info@powerfulsolutions.gr

αναφέροντας τα στοιχεία σου και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας για να σε καλέσουμε

 

ΠΑΡΕ ΤΑ 2 ΔΩΡΕΑΝ E-BOOK ΜΑΣ!

Αξιολόγηση Επιχείρησης και Πρόσληψη Προσωπικού

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page