top of page

Ποιο είναι το όριο των χρημάτων που μπορεί να βγάλει κάποιος;


Οι άνθρωποι πολλές φορές βάζουν οι ίδιοι όρια στα χρήματα που πιστεύουν ότι μπορούν να βγάλουν. Η αλήθεια όμως είναι ότι το χρήμα θα πάει σ΄ εκείνον που το αναζητά. Όσο κι αν μας φαίνεται απίστευτο, είναι εκεί, διαθέσιμο σε όλους μας, και μας περιμένει, αρκεί να θέλουμε πραγματικά να το αποκτήσουμε.


Θέλουμε να βγάλουμε πολλά χρήματα; Τότε δεν πρέπει να βάζουμε όρια και να σταματάμε τον εαυτό μας. Στην πραγματικότητα αυτά τα όρια είναι μόνο δημιουργήματα της δικής μας σκέψης. Ο καθένας από εμάς θα μπορούσε να σκεφτεί πολλούς λόγους για τους οποίους δεν έχει πολλά χρήματα ή γιατί πιστεύει ότι δεν μπορεί να βγάλει πολλά χρήματα. Αλλά αυτοί οι λόγοι, στην ουσία, είναι ο τρόπος για να σταματήσει τον εαυτό του από το να βγάλει πολλά χρήματα.


Αντί λοιπόν να οριοθετούμε το όνειρό μας, καλό θα ήταν να κάνουμε μερικά πράγματα που θα μας βοηθούσαν να αυξήσουμε το χρήμα στην τσέπη μας.


Το πρώτο και βασικότερο θα ήταν να πιστέψουμε βαθιά μέσα μας ότι μπορούμε να το πετύχουμε.


Το δεύτερο, αλλά εξίσου σημαντικό, θα ήταν να μην ακούμε αυτούς που μας λένε ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Μπορεί να είναι αδύνατο γι’ αυτούς, όχι για εμάς. Μπορεί να είναι αδύνατο γι΄αυτούς, επειδή εκείνοι έχουν θέσει αυτά τα όρια στον εαυτό τους. Ας διώξουμε τον αρνητισμό από το περιβάλλον μας λοιπόν.


Το τρίτο θα ήταν να συναναστρεφόμαστε με άτομα που έχουν πλούτο, όσο μπορεί να είναι εφικτό κάτι τέτοιο. Και αν αυτό δεν είναι δυνατόν, τότε θα μπορούσαμε να επισκεφτούμε μέρη τα οποία επισκέπτονται ή συχνάζουν εκείνοι. Ένα παράδειγμα θα ήταν να πιούμε τον καφέ μας σε ένα καλό ξενοδοχείο. Ετσι θα αποκτήσουμε την αίσθηση του πώς ζει κάποιος όντας πλούσιος και αυτό θα κρατήσει το όνειρό μας σε εγρήγορση.


Το τέταρτο βήμα θα ήταν να θέσουμε στόχους για το πού ακριβώς θέλουμε να φτάσουμε και πόσο χρήμα θέλουμε να αποκτήσουμε.


Το επόμενο βήμα θα ήταν να κάνουμε μια έρευνα και να βρούμε ποιες θα ήταν οι πηγές που θα μας έφερναν αυτό το εισόδημα. Μπορούμε να ζητήσουμε τη γνώμη επιτυχημένων ατόμων ή να πάρουμε ιδέες από τις ιδέες τους διαβάζοντας βιβλία τους ή αναζητώντας άρθρα τους στο internet. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι συνήθως χαίρονται να βοηθούν και άλλους να πετύχουν.


Μπορούμε ακόμα να κάνουμε μια λίστα από τις δεξιότητες που διαθέτουμε και να δούμε πώς θα μπορούσαμε να τις αξιοποιήσουμε καλύτερα για να βγάλουμε περισσότερα χρήματα. Και φυσικά, τις δεξιότητες αυτές δεν θα τις κρατήσουμε για τον εαυτό μας. Θα τις κάνουμε γνωστές και στο περιβάλλον μας, σε φίλους και γνωστούς.


Θα πρέπει να έχουμε ανοικτά τα μάτια για να αξιοποιήσουμε οποιαδήποτε ευκαιρία μας κτυπήσει την πόρτα από τον περίγυρό μας. Ακόμα κι αν δεν έχει άμεσα οικονομικές απολαβές, μπορεί να μας τις φέρει αργότερα στο μέλλον. Για παράδειγμα, μέσα απ΄αυτές τις ευκαιρίες μπορεί να κάνουμε αξιόλογες γνωριμίες που να μας οδηγήσουν σε μια πετυχημένη δουλειά και έτσι να αποκτήσουμε περισσότερα χρήματα. Ανοίγουμε την πόρτα στις ευκαιρίες λοιπόν!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page