top of page

3 βασικοί λόγοι που οι πελάτες δεν αγοράζουν


Κάθε επιχείρηση έχει και τις καλές και τις κακές στιγμές της, όσον αφορά τις πωλήσεις των αγαθών της, είτε αυτές είναι προϊόντα είτε υπηρεσίες.


Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους κάποιοι υποψήφιοι πελάτες δεν αγοράζουν. Ας δούμε 3 από τους πιο σημαντικούς:


1. Δεν έχουν τα προσόντα

Αυτό σημαίνει κυρίως ότι οι υποψήφιοι πελάτες δεν έχουν πράγματι τα χρήματα για να αγοράσουν το αγαθό που πουλάτε. Θα μπορούσαν επίσης να μην έχουν τις ειδικές ή τις βασικές γνώσεις που χρειάζεται για να αγοράσουν κάτι πολύ εξειδικευμένο ή προχωρημένο (π.χ. αγορά μαθημάτων ανώτερου επιπέδου σε έναν τομέα).


2. Δεν είναι το κατάλληλο προϊόν γι΄αυτούς

Όταν κάνετε μια διαφημιστική καμπάνια θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας το κοινό στο οποίο απευθύνονται τα προϊόντα σας. Η καμπάνια πρέπει να προσεγγίζει άτομα για τα οποία το προϊόν σας θα είναι κατάλληλο. Αυτό έχει να κάνει κυρίως με τα δημογραφικά χαρακτηριστικά των ατόμων: π.χ. ηλικία, φύλο, τόπος διαμονής, οικογενειακή κατάσταση ή άλλες ιδιότητες. Να ένα πολύ απλό παράδειγμα: ένας πατέρας ή μια μητέρα μπορεί να έμπαιναν σε κάποιο e-shop παιδικών ρούχων και να αγόραζαν ρούχα για τα παιδιά τους. Ενας εργένης όμως, χωρίς παιδιά, μπορεί να αγόραζε παιδικά ρούχα μόνο αν έπρεπε να κάνει κάποιο δώρο, αλλιώς δεν θα τον ενδιέφερε καν να μπει σ’ αυτό το e-shop και να ψωνίσει. Προσπαθήστε λοιπόν η διαφημιστική σας καμπάνια να απευθύνεται στα σωστά άτομα, που θα είχαν ενδιαφέρον για τα προϊόντα σας.


Δεύτερον, ακόμα και αν το προϊόν σας απευθύνεται στα σωστά άτομα, δεν θα το αγόραζε κάποιος που θα ήθελε ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό στο προϊόν, το οποίο όμως δεν υπάρχει στο δικό σας. Για παράδειγμα, μια κοπέλα θέλει να αγοράσει μια θήκη για το κινητό της που να είναι οπωσδήποτε ροζ. Εσείς διαθέτετε τις καλύτερες θήκες, αλλά δεν έχετε ροζ. Αυτή η κοπέλα είναι απίθανο να αγοράσει από εσάς, εκτός αν καταφέρετε να την πείσετε ότι δεν έχει σημασία το χρώμα ή ότι η μαύρη θήκη μπορεί να γίνει ροζ!


3. Δεν γνωρίζετε τι πραγματικά θέλουν ή τι χρειάζονται

Αυτό αφορά καθαρά εσάς. Για να μάθετε τι θέλει ένας υποψήφιος πελάτης θα πρέπει να του κάνετε ερωτήσεις. Χωρίς ερωτήσεις δεν πρόκειται να καταλάβετε τι θα ήθελε ή τι χρειάζεται να αγοράσει, ώστε να του δείξετε το αντίστοιχο, κατάλληλο προϊόν. Έτσι το πιθανότερο είναι ότι θα χάσετε την πώληση. Κάνοντας ερωτήσεις θα ανακαλύψετε τα «χρειάζομαι» και τα «θέλω» του και θα τον κατευθύνετε σε μια καλή αγορά. Στο τέλος θα βγείτε κι οι δυο κερδισμένοι.


 

Επιπλέον, αν θέλετε να πάρετε αποτελεσματικά τα οικονομικά και τη ζωή στα χέρια σας, προτείνουμε ένα μοναδικό Σεμινάριο, στις 12 Νοεμβρίου 2016 με θέμα:

"Πώς να αποκτήσετε οικονομική ευημερία και ελευθερία"




Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page