top of page

5 τρόποι για να κρατήσετε τις αποφάσεις που πήρατε για το 2017


Έχοντας μπει πια το 2017, ήρθε η ώρα να εξετάσουμε τα πράγματα που θέλουμε να αλλάξουμε στη ζωή μας το επόμενο έτος. Για πολλούς από εμάς, οι επιδιώξεις αυτές έρχονται με τη μορφή αποφάσεων της Πρωτοχρονιάς. Αλλά το να κρατήσουμε αυτές τις αποφάσεις φαίνεται συχνά αδύνατο.

Εδώ υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να κρατήσουμε τις αποφάσεις μας.

1. Καθορίστε Σαφείς Στόχους

Το πρόβλημα που οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν είναι ότι δεν καθορίζουν τους σωστούς στόχους. Για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να εκπληρώσετε πραγματικά τις αποφάσεις σας, καθορίστε ΕΞΥΠΝΟΥΣ στόχους:

• Οι Στόχοι πρέπει να έχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα. Διαφορετικά, είναι εύκολο να βρείτε δικαιολογίες ή να τους αλλάξετε όταν αλλάζουν οι περιστάσεις.

• Πρέπει να έχετε έναν τρόπο μέτρησης των αποτελεσμάτων σας. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να μετρήσετε την πρόοδό σας και να διατηρήσετε το κίνητρό σας να τους πετύχετε.

• Οι στόχοι πρέπει να είναι ρεαλιστικοί και επιτεύξιμοι. Διαφορετικά, θα χάσετε την εστίαση και θα τα παρατήσετε νωρίς.

• Οι καλοί στόχοι είναι συναφείς. Αν ένας στόχος είναι άσχετος, δεν θα έχετε πραγματικά οποιοδήποτε κίνητρο για να συνεχίσετε να τον κυνηγάτε όταν το πρόγραμμά σας είναι γεμάτο.

• Οι στόχοι θα πρέπει να είναι χρονικά προσδιορισμένοι. Ένας στόχος θα πρέπει να έχουν καθορισμένη ημερομηνία ολοκλήρωσης. Στην περίπτωση της απόφασης που παίρνετε τη Νέα Χρονιά, η ολοκλήρωση θα μπορούσε να είναι στη μέση της χρονιάς ή στο τέλος της χρονιάς. Όταν θέσετε ΕΞΥΠΝΟΥΣ στόχους, ξαφνικά τις πιθανότητές σας να πετύχετε την απόφασή σας θα γίνουν πολύ περισσότερες.

2. Ορίστε Σημεία Ελέγχου Είναι ένα πράγμα να έχουμε έναν στόχο που λέει κάτι σαν, "Θέλω να χάσω 25 κιλά πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2017." Είναι άλλο πράγμα να πεις, "Θέλω να χάσω 2 κιλά το μήνα, κάθε μήνα αυτού του χρόνου." Ο τελευταίος στόχος σας δίνει κάτι για να εργαστεί μαζί του. Θα πρέπει να χάσετε 2 κιλά κάθε μήνα, κάτι που σας κρατά σε ένα ρυθμό. Εάν ο μόνος στόχος σας είναι να χάσετε 25 κιλά μέχρι το τέλος του έτους, είναι εύκολο να βγάλει τα πράγματα εκτός πορείας μέχρι τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο (που θα είναι πλέον πάρα πολύ αργά).

3. Κρατήστε ένα Ημερολόγιο με Υπενθυμίσεις Εάν είστε οπτικός τύπος, θα πρέπει να κρατήσετε ένα ημερολόγιο με υπενθυμίσεις σε αυτό. Βρείτε ένα ημερολόγιο που σας αρέσει, κρεμάστε το στον τοίχο σας, και τοποθετήστε μικρές σημειώσεις και αναφορές προόδου πάνω του. Αυτό σας επιτρέπει να κοιτάξετε μπροστά και να δείτε τι πρέπει να γίνει κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας ή ενός μήνα, ώστε να σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε την απόφασή σας για το έτος.

4. Επιτρέψτε κάποια Ευελιξία Ένα κοινό πρόβλημα που οι άνθρωποι έχουν είναι ότι αισθάνονται σαν οι αποφάσεις τους είναι «όλα ή τίποτα». Με άλλα λόγια, αν δεν μπορούν να βγάλουν κάτι πλήρως από τη λίστα, δεν θα το κάνουν καθόλου. Αυτό είναι ένας επικίνδυνος τρόπο σκέψης και θα πρέπει να το αποφύγετε. "Η διαφορά μεταξύ να του να κάνεις κάτι από το να μην κάνεις τίποτα είναι τεράστια», λέει ο σύμβουλος ηγεσίας Kevin Kruse. "Εάν δεν έχετε μια ολόκληρη ώρα για προπόνηση στο γυμναστήριο, απλώς αποφασίστε να κάνετε τα καλύτερα 20 λεπτά που μπορείτε. Εάν έχετε ένα ελφαρύ κρυολόγημα ή μικρό τραυματισμό, αποφασίστε να περπατήσετε στο διάδρομο για καναδυο χιλιόμετρα. Αν έχετε μια έκτακτη ανάγκη οικονομικής φύσης και δεν μπορείτε να αποταμιεύσετε ολόκληρο το 10% των εσόδων σας αυτό το μήνα, απλώς αποταμιεύστε ό,τι μπορείτε. Το συμπέρασμα είναι, κάθε προσπάθεια προς το στόχο σας είναι καλύτερη από καμία προσπάθεια. "

5. Έχετε ένα Συνεργάτη που τον Εμπιστεύεστε Η τελευταία συμβουλή είναι να έχουμε ένα συνεργάτη που τον εμπιστευόμαστε. Όταν κάποιος άλλος γνωρίζει τους στόχους και τις αποφάσεις σας, είναι πολύ πιο πιθανό να παραμείνετε σ΄αυτά. Συνδεθείτε με κάποιον που εμπιστεύεστε και ζητήσετε του να σας κρατήσει υπεύθυνους όσον αφορά τους στόχους σας.

Μπορείς να το κάνεις! Το να κρατήσετε τις αποφάσεις του Νέου Ετους - ιδίως κάποιες που αποτελούν ψυχική ή σωματική πρόκληση - μπορεί να φαίνεται αδύνατο. Ωστόσο, μόλις ολοκληρώσετε την πρώτη σας απόφαση, θα συνειδητοποιήσετε ότι όχι μόνο είναι δυνατό, αλλά επίσης σας ανταμείβει και είναι και διασκεδαστικό. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και να είστε βέβαιοι ότι θα κάνετε πρόοδο με τις αποφάσεις σας το 2017.

Το πρωτότυπο άρθρο θα το βρείτε εδώ.

Το Σαββάτο 21 Ιανουαρίου 2017 διοργανώνεται ένα 6ωρο σεμινάριο από 3 εταιρίες που συνεργάζονται με την Powerful Solutions με θέμα:

"Πώς να θέτεις και να πετυχαίνεις τους στόχους σου".

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά μ΄αυτό καλέστε στο 6932146045 ή στείλτε μας μήνυμα στο info@powerfulsolutions.gr

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page