top of page

8 Απλά Βήματα για να Βελτιώσετε τη Διαχείριση του Χρόνου Σας
Νιώθετε πώς δε μπορείτε να διαχειριστείτε σωστά τον χρόνο σας; Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα στο σπίτι ή στη δουλειά, υπάρχει μια πιθανότητα τα προβλήματά σας να οφείλονται στην αδυναμία σας να διαχειριστείτε σωστά τον χρόνο σας. Τα καλά νέα, ωστόσο, είναι ότι υπάρχουν πολλά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τη διαχείριση του χρόνου σας. Στην πραγματικότητα, επισημαίνονται παρακάτω 8 απλά βήματα που μπορείτε να κάνετε.

1 - Να γνωρίζετε ότι έχετε πρόβλημα διαχείρισης χρόνου

Το να γνωρίζετε ότι έχετε πρόβλημα διαχείρισης του χρόνου είναι το πρώτο βήμα για την αλλαγή της συμπεριφοράς σας. Παρόλο που είναι συνηθισμένο να καθυστερεί κάποιος στη δουλειά ή σε μια κοινωνική εκδήλωση περιστασιακά, είναι κάτι που δεν πρέπει να συμβαίνει καθημερινά ή εβδομαδιαία. Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο και σε σας, τότε είναι καιρός να συνειδητοποιήσετε ότι μπορεί να έχετε πρόβλημα διαχείρισης του χρόνου σας.


2 - Αποφασίστε να αλλάξετε

Η γνώση ότι έχετε πρόβλημα διαχείρισης του χρόνου είναι σημαντική, αλλά το να θέλετε να αλλάξετε είναι ακόμη πιο σημαντικό. Πρέπει να θέσετε στόχους για τον εαυτό σας, καθώς αυτοί οι στόχοι μπορούν να σας βοηθήσουν με το να σας παρέχουν μια πηγή κινήτρων. Κάποια παραδείγματα στόχων όσον αφορά το χρόνο σας περιλαμβάνουν την εμφάνιση στην εργασία εγκαίρως για έναν ολόκληρο μήνα, να είστε στην ώρα σας για όλα τα κανονισμένα γεύματα ή άλλα ραντεβού και ούτω καθεξής.


3 - Να επιμείνετε στους στόχους σας

Συνιστάται η δημιουργία ορισμένων στόχων διαχείρισης χρόνου για να επιτύχετε, αλλά είναι σημαντικό να μην τα παρατάτε αμέσως ή όταν αντιμετωπίζετε δυσκολίες ή αναποδιές. Μόνο ο καθορισμός των στόχων δεν είναι αρκετός. Πρέπει να επιμείνουμε σε αυτούς.


4 - Δημιουργήστε λίστα εργασιών καθημερινά

Η δημιουργία μιας λίστας υποχρεώσεων ή εργασιών για τον εαυτό σας είναι ένας εύκολος τρόπος για τη σωστή διαχείριση του χρόνου σας. Στην πραγματικότητα, είναι μια από τις ευκολότερες προσεγγίσεις που μπορείτε να ακολουθήσετε. Περιγράψτε τι πρέπει να κάνετε όλη την ημέρα. Φροντίστε να θέσετε τις εργασίες σας στη λίστα με τη σειρά της σπουδαιότητάς τους.

5 – Χρησιμοποιήστε εργαλεία διαχείρισης χρόνου

Η σωστή διαχείριση του χρόνου σας είναι σημαντική, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο για πολλά άτομα να συνηθίσουν κάτι τέτοιο, ειδικά αμέσως. Εάν είστε ένα από αυτά τα άτομα, θα προτιμούσατε ίσως να χρησιμοποιήσετε κάποια εργαλεία διαχείρισης χρόνου προς όφελός σας. Για παράδειγμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες εφαρμογές στο τηλέφωνό σας ή στον υπολογιστή σας όπως ξυπνητήρια, ειδοποιήσεις και πολλά άλλα.


6 - Μάθετε πώς να λέτε Όχι

Με κάθε ειλικρίνεια, ίσως να υπάρχουν στιγμές που να μη μπορείτε να αρνηθείτε ένα έργο στη δουλειά ή μια εργασία στο σπίτι. Προσπαθήστε όμως να μην αναλαμβάνετε περισσότερα από όσα μπορείτε να επιτύχετε. Εάν πρέπει, εξετάστε τη χρήση εξωτερικής βοήθειας. Για παράδειγμα, στο σπίτι, αυτή η εξωτερική βοήθεια μπορεί να προέλθει από μια καθαρίστρια. Στο χώρο εργασίας, αυτή η εξωτερική βοήθεια μπορεί να προέλθει από έναν συνάδελφο.


7 - Οργανωθείτε

Η οργάνωση είναι το κλειδί για τη σωστή διαχείριση του χρόνου σας. Εάν δεν είστε οργανωμένοι, είναι πιθανό να σπαταλήσετε μεγάλο χρονικό διάστημα σε άσκοπες ενέργειες. Για παράδειγμα, στο χώρο εργασίας μπορεί να χάσετε χρόνο αναζητώντας χαμένα έγγραφα ή έγγραφα που έχουν τοποθετηθεί σε λάθος μέρος. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για το σπίτι. Εάν δεν είστε οργανωμένοι, μπορεί να περάσετε ώρες ψάχνοντας τα γυαλιά ή τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας.


8 - Σκεφτείτε να προσλάβετε επαγγελματική βοήθεια

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, εάν έχετε κατακλυστεί από δουλειές στο σπίτι, θα μπορούσατε ίσως να καλέσετε μια καθαρίστρια. Το ίδιο και στο γραφείο ή την επιχείρηση σας, θα μπορούσατε να προσλάβετε έναν εξωτερικό συνεργάτη. Εκτός όμως από αυτή την προσέγγιση, υπάρχουν και άλλοι επαγγελματίες που μπορείτε να βρείτε. Υπάρχουν άτομα και εταιρείες που ειδικεύονται στην εκπαίδευση άλλων για το πώς να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τον χρόνο τους και να παραμένουν οργανωμένοι.


Για υποστήριξη στην καλύτερη διαχείριση του χρόνου σας ή στην καλύτερη οργάνωση, είμαστε εδώ για σας!

Επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας μια φόρμα επικοινωνίας ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!


Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page