top of page

Πώς να Επαναχρησιμοποιείς το Περιεχόμενο του Blog στα Social Media


Πώς να Επαναχρησιμοποιείς το Περιεχόμενο του Blog στα Social Media

Πώς να Επαναχρησιμοποιείς το Περιεχόμενο του Blog στα Social Media


Καλωσόρισες! Αν είσαι εδώ, μάλλον έχεις ένα blog (ιστολόγιο) και σου αρέσει η δημιουργία περιεχομένου. Ξέρεις όμως τι είναι ακόμα πιο συναρπαστικό; Το να μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό το περιεχόμενο ξανά και ξανά με διαφορετικούς τρόπους!


Ας δούμε λοιπόν πώς μπορείς να μετατρέψεις το περιεχόμενο του blog σου σε εντυπωσιακές αναρτήσεις στα social media και, γιατί όχι, και το αντίστροφο.


 1. Από το Blog στα Social Media


Σπάσε το σε μικρότερα κομμάτια

Η πρώτη και πιο απλή ιδέα είναι να πάρεις τα βασικά σημεία από τα άρθρα σου και να τα μετατρέψεις σε αναρτήσεις. Για παράδειγμα, αν έχεις γράψει ένα άρθρο με τίτλο "10 τρόποι να βελτιώσεις την παραγωγικότητά σου", κάθε ένας από αυτούς τους τρόπους μπορεί να γίνει μία ξεχωριστή ανάρτηση στο Facebook, το X (πρώην Twitter).


Φτιάξε ελκυστικά γραφικά

Οι εικόνες τραβούν την προσοχή! Δημιούργησε γραφικά χρησιμοποιώντας αποσπάσματα από το άρθρο σου και πρόσθεσε ελκυστικές εικόνες. Εργαλεία όπως το Canva είναι εξαιρετικά γι' αυτό. Έτσι, μπορείς να έχεις μια ανάρτηση στο Instagram ή το Pinterest που θα κάνει τους ακόλουθούς σου να θέλουν να μάθουν περισσότερα.


Δημιούργησε βίντεο

Αν το γράψιμο δεν είναι αρκετό, γιατί να μην περάσεις το μήνυμα σου με βίντεο; Μπορείς να διαβάσεις τα κυριότερα σημεία του άρθρου σου σε ένα βίντεο ή να φτιάξεις ένα μικρό tutorial. Οι πλατφόρμες όπως το YouTube και το TikTok αγαπούν τα βίντεο, και οι ακόλουθοί σου επίσης!


 2. Από τα Social Media στο Blog


Χρησιμοποίησε τις αντιδράσεις

Πρόσεξε πώς αντιδρούν οι ακόλουθοι σου στις αναρτήσεις σου. Αν κάποιο συγκεκριμένο θέμα τραβάει περισσότερο την προσοχή, είναι μια καλή ένδειξη ότι αξίζει να γράψεις ένα αναλυτικό άρθρο στο blog σου. Για παράδειγμα, αν μια ανάρτηση στο Facebook ή το Instagram για την παραγωγικότητα έχει πολλά likes και σχόλια, γράψε ένα πιο αναλυτικό άρθρο γι' αυτό το θέμα.


Συλλογή Σχολίων και Ερωτήσεων

Μην υποτιμάς τη δύναμη των σχολίων! Συγκέντρωσε τις ερωτήσεις και τα σχόλια από τις αναρτήσεις σου και δημιούργησε ένα άρθρο Q&A (Συχνές Ερωτήσεις με τις απαντήσεις τους) στο blog σου. Είναι ένας υπέροχος τρόπος να δείξεις στους αναγνώστες σου ότι ενδιαφέρεσαι για τις απόψεις τους και ότι τους ακούς.


Δημιούργησε σειρές άρθρων

Αν βλέπεις ότι ένα θέμα στο social media έχει ενδιαφέρον, σκέψου να δημιουργήσεις μια σειρά άρθρων. Για παράδειγμα, αν μια ανάρτηση για την επιχειρηματικότητα είχε μεγάλη απήχηση, μπορείς να γράψεις μια σειρά άρθρων όπως "Εισαγωγή στην Επιχειρηματικότητα", "Πώς να βρεις την επιχειρηματική σου ιδέα", "Δημιουργία Επιχειρηματικού Σχεδίου" και ούτω καθεξής.


 3. Συμβουλές και Κόλπα


Κράτα το αυθεντικό

Ό,τι κι αν κάνεις, φρόντισε να κρατάς το περιεχόμενό σου αυθεντικό και σχετικό με το κοινό σου. Δεν χρειάζεται να αντιγράψεις απλώς το περιεχόμενο από το ένα μέσο στο άλλο. Αντίθετα, προσαρμόσου στις απαιτήσεις κάθε πλατφόρμας και δώσε του μια προσωπική πινελιά.


Χρησιμοποίησε εργαλεία διαχείρισης

Υπάρχουν πολλά εργαλεία που μπορούν να σε βοηθήσουν να διαχειριστείς και να επαναχρησιμοποιήσεις το περιεχόμενό σου, όπως το Hootsuite, το Buffer ή το CoSchedule. Αυτά τα εργαλεία σου επιτρέπουν να προγραμματίσεις τις αναρτήσεις σου και να δεις πώς αποδίδουν.


Μην ξεχνάς τα hashtag

Ιδιαίτερα στα social media, τα hashtag μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Χρησιμοποίησε σχετικά hashtag για να αυξήσεις την ορατότητα των αναρτήσεών σου και να προσεγγίσεις ένα ευρύτερο κοινό.


 4. Παραδείγματα επιτυχίας


Για να καταλάβεις καλύτερα πώς μπορεί να λειτουργήσει αυτό, ας δούμε ένα παράδειγμα. Ένας blogger με θέμα τη γυμναστική μπορεί να γράψει ένα άρθρο με ασκήσεις για το σπίτι. Στη συνέχεια, μπορεί να δημιουργήσει μικρά βίντεο με κάθε άσκηση και να τα ανεβάσει στο Instagram. Οι ακόλουθοί του θα δουν τα βίντεο, θα ενδιαφερθούν και θα επισκεφτούν το blog του για περισσότερες πληροφορίες.


Αντίστροφα, μπορεί να ανεβάσει μια δημοσίευση στο Facebook ζητώντας από τους ακόλουθούς του να του πουν ποιες είναι οι αγαπημένες τους ασκήσεις. Με βάση τις απαντήσεις, μπορεί να γράψει ένα νέο άρθρο στο blog του με τίτλο "Οι πιο αγαπημένες ασκήσεις των αναγνωστών μας".


Συμπέρασμα


Η επαναχρησιμοποίηση του περιεχομένου είναι μια έξυπνη στρατηγική που μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις το κοινό σου σε ενδιαφέρον και να εξοικονομήσεις χρόνο. Θυμήσου να κρατάς το περιεχόμενο σου αυθεντικό, να χρησιμοποιείς εργαλεία διαχείρισης και να ακούς το κοινό σου.


Καλή επιτυχία και καλές δημιουργίες!Αν αναζητάς τρόπους για να ενισχύσεις τη θετική σκέψη, την αυτοπεποίθηση και τα κίνητρά σου, και να αναπτύξεις τη νοοτροπία του νικητή ώστε να πετύχεις τους στόχους σου, το e-book 'Πώς να παρακινήσετε τον εαυτό σας' αποτελεί αναγκαίο ανάγνωσμα.


E-book Πώς να παρακινήσετε τον εαυτό σας

Με πρακτικές συμβουλές, αυτό το ηλεκτρονικό βιβλίο θα σε καθοδηγήσει στο πώς να αποκτήσεις και να διατηρήσεις τα κίνητρά σου προς την επίτευξη των στόχων και την υλοποίηση των φιλοδοξιών σου σε κάθε επίπεδο της επιχειρηματικής σου δραστηριότητας, αλλά και σε άλλους τομείς της ζωής σου.


Καλή επιτυχία!


 

Χρειάζεσαι υποστήριξη για την υλοποίηση των στόχων σου,

την καλύτερη οργάνωση της επιχείρησης,

την αξιολόγηση προσωπικού και υποψηφίων

ή τη βελτίωση της απόδοσής της;


Χρειάζεσαι υπηρεσίες δημιουργίας περιεχομένου όπως άρθρα, ebooks κ.λπ. ;


Επικοινώνησε μαζί μας συμπληρώνοντας μια φόρμα επικοινωνίας ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ή στείλε μας email στο info@powerfulsolutions.gr

αναφέροντας τα στοιχεία σου και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας για να σε καλέσουμε

 

ΠΑΡΕ ΤΑ 2 ΔΩΡΕΑΝ E-BOOK ΜΑΣ!

Αξιολόγηση Επιχείρησης και Πρόσληψη Προσωπικού

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page