top of page

Ημέρα της Γυναίκας - 5 Επιτυχημένες Γυναίκες που Άλλαξαν ή Αλλάζουν τον Κόσμο


Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και 5 Επιτυχημένες Γυναίκες που Αλλάζουν ή Άλλαξαν τον Κόσμο!

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και 5 Επιτυχημένες Γυναίκες που Άλλαξαν ή Αλλάζουν τον Κόσμο!


Σήμερα, 8 Μαρτίου, είναι Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας! Είναι η ημέρα που έχει οριστεί για να αναγνωρίσουμε, να τιμήσουμε και να γιορτάσουμε τις επιτυχίες και τη συμβολή των γυναικών σε όλο τον κόσμο. Είναι η ημέρα που αναδεικνύει τις κατακτήσεις των γυναικών σε όλους τους τομείς της ζωής, συμπεριλαμβανομένης της επιχειρηματικής σκηνής.


Στη σύγχρονη εποχή, ο ρόλος των γυναικών δεν είναι πλέον περιορισμένος απλώς στον τομέα της επιχειρηματικότητας. Πολλές γυναίκες έχουν αναδειχθεί σε ηγέτιδες που όχι μόνον πετυχαίνουν ως επιχειρηματίες, αλλά επίσης αφήνουν το σημάδι τους στον κόσμο, επηρεάζοντας την κοινωνία και διαμορφώνοντας το μέλλον.


Ας ρίξουμε μια ματιά σε 5 από αυτές τις εξαιρετικές γυναίκες που αλλάζουν ή άλλαξαν τον κόσμο.


1. Malala Yousafzai - Η Πρωτοπόρος στη Μάχη για την Εκπαίδευση των Γυναικών


Η Malala Yousafzai είναι μια νεαρή ακτιβίστρια που έχει αφιερώσει τη ζωή της στην προώθηση της εκπαίδευσης των κοριτσιών στη χώρα της, το Πακιστάν. Έχοντας αντιμετωπίσει την τρομοκρατία, συνεχίζει να είναι η φωνή για την αλλαγή στον κόσμο. Το 2014, σε ηλικία 17 ετών, της απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης για τον αγώνα της για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση.


2. Dr. Haw a Abdi - Ανθρωπιστική Βοήθεια στη Σομαλία


Η Dr. Hawa Abdi ήταν γιατρός. Αφιέρωσε τη ζωή της στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Σομαλία. Δημιούργησε το ιατρικό κέντρο "Dr. Hawa Abdi Foundation", προσφέροντας ιατρική περίθαλψη, εκπαίδευση και στέγαση σε χιλιάδες πρόσφυγες.


3. Shiza Shahid - Συνιδρύτρια της Malala Fund για την εκπαίδευση κοριτσιών


Η Shiza Shahid είναι Πακιστανή επιχειρηματίας, επενδύτρια, ακτιβίστρια και εκπαιδευτικός. Πέταξε στο Μπέρμιγχαμ, όπου νοσηλεύτηκε η Yousafzai αφού πυροβολήθηκε από μέλη των Ταλιμπάν, για να προσφέρει βοήθεια στη Yousafzai και την οικογένειά της και να τους βοηθήσει να αναρρώσουν. Είναι συνιδρύτρια της Malala Fund, μιας οργάνωσης που προωθεί την εκπαίδευση των κοριτσιών στη χώρα της, καθώς και τις αφρικανικές χώρες της Νιγηρίας, της Κένυας και της Σιέρα Λεόνε. Με φιλοδοξία και αφοσίωση, εργάζεται για τη διασφάλιση της πρόσβασης όλων των κοριτσιών στην εκπαίδευση.


4. Leila Janah - Ιδρύτρια της Samasource, Samahope και LXMI


Η Leila Janah είναι Αμερικανίδα επιχειρηματίας και ιδρύτρια της Samasource, μιας επιχείρησης που παρέχει εργασία και υποτροφίες σχετικά με την τεχνολογία σε ανθρώπους που δεν έχουν τα οικονομικά μέσα. Η Janah ίδρυσε τη Samahope το 2012, την πρώτη πλατφόρμα crowdfunding (χρηματοδότηση από το κοινό) που χρηματοδότησε άμεσα γιατρούς που παρέχουν ιατρικές θεραπείες και αλλάζουν τη ζωή σε γυναίκες και παιδιά σε φτωχές κοινότητες. Επιπλέον, είναι συνιδρύτρια της LXMI, μιας εταιρείας καλλυντικών που στηρίζει γυναίκες παραγωγούς.


5. Kavita Shukla - Ιδρύτρια της The FreshGlow Co. και FreshPaper


Η Kavita Shukla, είναι ιδρύτρια της The FreshGlow, που δραστηριοποιείται στον τομέα της βιώσιμης γεωργίας. Επίσης, είναι η εφευρέτρια της FreshPaper, μιας απλής καινοτομίας που αντιμετωπίζει τη μαζική παγκόσμια πρόκληση της σπατάλης τροφίμων. Η FreshPaper βοηθά στη διατήρηση των τροφίμων με μικρότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον.


Οι παραπάνω γυναίκες αποτελούν μόνο ένα μικρό δείγμα των γυναικών που επιφέρουν αλλαγές στον κόσμο μέσω των δραστηριοτήτων τους. Με τον αυξανόμενο ρόλο των γυναικών στον τομέα της επιχειρηματικότητας, αναμένεται να δούμε ακόμα περισσότερες επιτυχημένες γυναίκες να συνεισφέρουν στη διαμόρφωση ενός πιο δίκαιου και καλύτερου κόσμου.


Αγαπητές Γυναίκες,


Αυτήν την ημέρα, που είναι ξεχωριστή για όλες σας, στέλνουμε τις θερμότερες ευχές για Χρόνια Πολλά! Ας είναι αυτή η μέρα γεμάτη χαρά, αγάπη και ευγνωμοσύνη για μια όμορφη πορεία στη ζωή σας.


Σήμερα γιορτάζουμε όχι μόνο τη γυναικεία δύναμη και τον εξαιρετικό ρόλο που διαδραματίζετε στην κοινωνία, αλλά και τον τρόπο που με την κάθε σας πράξη, δημιουργείτε παραδείγματα για όλους.


Είστε πηγή έμπνευσης και δύναμης, προσφέροντας τη σοφία, την ευαισθησία και την αγάπη σας σε κάθε γωνιά του κόσμου. Καθημερινά, διαμορφώνετε την ιστορία μας με την ενεργή σας παρουσία.


Σε εσάς, που είστε αφοσιωμένες μητέρες, σύζυγοι, φίλες, και επαγγελματίες, στέλνουμε τις ευχές μας για μια ημέρα γεμάτη ευτυχία, προσωπικές χαρούμενες εκπλήξεις και στιγμές που θα σας γεμίσουν υπερηφάνεια.


Ευχόμαστε να συνεχίσετε να ανθίζετε στον κήπο της ζωής, επιτυγχάνοντας όλους τους στόχους που έχετε θέσει.


Χαρούμενη Ημέρα της Γυναίκας σε όλες εσάς, που κάνετε τον κόσμο μας πιο φωτεινό!


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!


Πηγές στοιχείων: Wikipedia, kavitashukla.com

 

Χρειάζεσαι υποστήριξη για την υλοποίηση των στόχων σου,

την καλύτερη οργάνωση της επιχείρησης,

την αξιολόγηση προσωπικού και υποψηφίων

ή τη βελτίωση της απόδοσής της;


Χρειάζεσαι υπηρεσίες δημιουργίας περιεχομένου όπως άρθρα, ebooks κ.λπ. ;


Επικοινώνησε μαζί μας συμπληρώνοντας μια φόρμα επικοινωνίας ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ή στείλε μας email στο info@powerfulsolutions.gr

αναφέροντας τα στοιχεία σου και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας για να σε καλέσουμε

 

ΠΑΡΕ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ E-BOOK ΜΑΣ!Αξιολόγηση Επιχείρησης και Πρόσληψη Προσωπικού
Αξιολόγηση Επιχείρησης


Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page