top of page

Πώς να γίνεις 10 φορές πιο παραγωγικός


Ο Ernest Hemingway ήταν παραγωγικός. Ξυπνούσε την αυγή κάθε πρωί και άρχιζε να γράφει αμέσως. Περιέγραψε την καθημερινότητά του με το εξής: "Όταν εργάζομαι σε ένα βιβλίο ή μια ιστορία, γράφω κάθε πρωί αμέσως μετά το πρώτο φως. Δεν υπάρχει κανένας που να σ’ ενοχλήσει και είναι δροσερά και ξεκινάς τη δουλειά σου και ζεσταίνεσαι καθώς γράφεις ». Μαζί με τη διάσημη καθημερινότητα του Hemingway, υπάρχουν πολλοί άλλοι μύθοι που τηρούν ορισμένο χρόνο για να κάνουν τη δουλειά τους. Όταν θέσετε έναν συγκεκριμένο χρόνο κάθε μέρα για να εργαστείτε, είστε πιο παραγωγικοί.


Η σταθερότητα είναι το μυστικό συστατικό των επιτυχημένων ατόμων. Όσοι παραμένουν σταθεροί για μεγάλες χρονικές περιόδους, δεν χρειάζεται πια να χρησιμοποιούν τη δύναμη της θέλησής τους, επειδή με το να είναι σταθεροί, αυτή η ενέργεια έχει γίνει πια συνήθεια.


ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ


Το πρώτο βήμα είναι να ρωτήσετε τον εαυτό σας: ποια είναι η δραστηριότητα που μπορώ να κάνω κάθε πρωί που θα ξεκινήσει με επιτυχία; Μόλις το διαπιστώσετε, την επόμενη φορά θα υπολογίσετε το χρόνο και τον τόπο για να το κάνετε. Και οι δύο μεταβλητές εδώ είναι υποκειμενικές, αλλά πολλοί άνθρωποι στην κορυφή αναγνωρίζουν ότι ο πιο παραγωγικός χρόνος τους να είναι τα πρωινά. Τα πρωινά είναι η πιο τέλεια στιγμή για να κάνετε την πιο παραγωγική σας δραστηριότητα για εκείνη την ημέρα.


Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου περισπασμοί το πρωί και το μυαλό σας είναι καθαρό. Είναι μια ώρα κατά την οποία η δημιουργικότητα διαπερνά το μυαλό μας και αν είμαστε έξυπνοι, θα το χρησιμοποιήσουμε σωστά. Μόλις ξυπνήσετε, στρωθείτε στη δουλειά. Αυτή η δουλειά θα μπορούσε να είναι σχεδόν οτιδήποτε, όπως η εργασία στην επιχείρησή σας, η συγγραφή του βιβλίου σας, το marketing του προϊόντος σας κλπ. Απλώς βεβαιωθείτε ότι είναι παραγωγικό και σημαντικό (συχνά αυτό που θέλουμε να κάνουμε το λιγότερο, είναι στην πραγματικότητα το πράγμα που χρειάζεται να κάνουμε περισσότερο).


Αντί να ξυπνάτε και να περιηγείστε άσκοπα στο διαδίκτυο και τα κοινωνικά μέσα, ή ακόμα χειρότερα, βλέποντας τηλεόραση - κάντε κάτι που θα σας ωφελήσει.


Αν τα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και δικτύωσης αποτελούν μέρος των εργασιών σας, τότε θα μπορούσατε να μπείτε σ’ αυτά το πρωί, αλλά παραγωγικά και χωρίς ενασχόληση με την ειδησεογραφία. Οι συνήθειες γίνονται με τη δύναμη θέλησης και η δύναμη θέλησης είναι προσωρινή, ενώ οι συνήθειες, μόλις χτιστούν, διαρκούν για πάντα. Πρέπει να το κάνετε κάθε μέρα, είτε το αισθάνεστε είτε όχι.


ΤΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΑΣ Τη νύχτα πριν πάτε για ύπνο, σχεδιάστε τουλάχιστον τρία πράγματα που θα πετύχετε αύριο και επικεντρωθείτε στο σημαντικότερο μόλις ξυπνήσετε. Αυτό θα διασφαλίσει ότι θα έχετε μια παραγωγική μέρα επειδή κάνετε το πιο σημαντικό πράγμα πρώτο, χωρίς περισπασμούς.


Πολλοί άνθρωποι μπορεί να αναρωτιούνται, τι είναι κάτι τόσο σημαντικό ώστε να πρέπει να το κάνω πρώτο πράγμα το πρωί; Εάν δεν έχετε τίποτα σημαντικό να κάνετε, ΔΙΑΒΑΣΤΕ. Αλλά αντί να διαβάσετε κάποιο παλιό βιβλίο, διαβάστε ένα που θα αλλάξει τη νοοτροπία σας προς το καλύτερο, κάποιο που θα σας παροτρύνει να γίνετε καλύτερος.


Αυτή είναι η δύναμη του να βουτήξετε τον εαυτό σας σε ισχυρές πληροφορίες και όχι σε χαζομάρες όπως κάνουν πολλοί άνθρωποι σε καθημερινή βάση.


Είτε το ξέρετε είτε όχι, το μυαλό σας προγραμματίζεται από αυτό που το τροφοδοτείτε και πάρα πολλοί από μας παραμελούν να δώσουν στο μυαλό μας τα σωστά θρεπτικά συστατικά που ποθεί. Η πρώτη ώρα ξεκινά την πορεία της ημέρας σας. Αν ξεκινήσετε με κάτι μη παραγωγικό, τότε έτσι είναι πολύ πιθανό να κυλήσει η μέρα σας.


Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι εσείς προκαλείτε το πεπρωμένο σας. Τα εξωτερικά γεγονότα δεν υπαγορεύουν ποιος θα γίνετε. Αλλάξτε τη ζωή σας αλλάζοντας την πρώτη ώρα της ημέρας. Σπουδαίες ζωές δημιουργήθηκαν από συνειδητή σκέψη, όχι από τυχαία σκέψη.


ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΡΩΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ;


Μερικοί από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους είναι νυχτερινές κουκουβάγιες. Λατρεύουν τις ήσυχες ώρες της νύχτας και αισθάνονται τότε πιο δημιουργικοί και έξυπνοι στη δουλειά τους. Και δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτό. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πώς εργάζεστε και ποιοι είστε ως άτομο.


Ένας απλός κανόνας για να ακολουθήσετε είναι: αν κάνετε την πιο δημιουργική εργασία σας τη νύχτα, εργαστείτε τη νύχτα. Εάν είναι το πρωί, εργαστείτε το πρωί. Σε όλους μας δίνονται χαρίσματα όταν γεννιόμαστε και τάσεις που, αν ακολουθηθούν, θα παράγουν καλύτερη εργασία απ' ό, τι αν ακολουθούσαμε τους συμβατικούς κανόνες της κοινωνίας.


Ωστόσο, ανεξάρτητα από την ώρα που θα επιλέξετε, απλά να ξέρετε ότι τα αρχικά στάδια θα είναι σκληρά. Η δύναμη της θέλησής σας θα δοκιμαστεί. Πρέπει να είστε έτοιμοι να παλέψετε με τα συναισθήματά σας μέχρι να αποκτήσετε μια συνήθεια που θα είναι τόσο ισχυρή όσο το ατσάλι, και τότε θα γίνει εύκολη.


Το πρωτότυπο άρθρο θα το βρείτε εδώ.

Comentários


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page