top of page

Πώς να Αποφύγεις 7 Τυπικά Σφάλματα στις Προσλήψεις Υποψηφίων


Πώς να Αποφύγεις 7 Τυπικά Σφάλματα στις Προσλήψεις Υποψηφίων

Πώς να Αποφύγεις 7 Τυπικά Σφάλματα στις Προσλήψεις Υποψηφίων


Είσαι έτοιμος να επεκτείνεις την επιχείρησή σου;


Είναι η ώρα να προσλάβεις νέα ταλέντα που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της επιχείρησής σου. Ωστόσο, η διαδικασία πρόσληψης μπορεί να είναι εύθραυστη, με πολλά τυπικά σφάλματα που μπορείς να αποφύγεις.


Ας δούμε λοιπόν πώς μπορείς να κάνεις τις προσλήψεις σου πιο αποδοτικές, αποφεύγοντας τα παρακάτω 7 συνηθισμένα λάθη.


Λάθος 1. Αδιαφορία για την Προώθηση της Αγγελίας Εργασίας


Το πρώτο βήμα για να προσελκύσεις τον κατάλληλο υποψήφιο είναι η καλή προώθηση της αγγελίας για τη θέση εργασίας. Σκέψου πέρα από τα συνηθισμένα: χρησιμοποίησε κοινωνικά δίκτυα, συμμετοχή σε ειδικές εκδηλώσεις και δημοσίευση σε ειδικές ιστοσελίδες. Το να αναζητάς τον κατάλληλο υποψήφιο με μεγάλο ενδιαφέρον μπορεί να κάνει τη διαφορά.


Λάθος 2. Έλλειψη Συνοχής στην Ομάδα Προσλήψεων


Πόσο συντονισμένη είναι η ομάδα σου πριν και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πρόσληψης; Ο συντονισμός είναι κλειδί για την αποτελεσματική αξιολόγηση των υποψηφίων. Διασφάλισε ότι όλοι στην ομάδα έχουν κατανοήσει τις απαιτήσεις της θέσης και τα κριτήρια επιλογής.


Λάθος 3. Σφάλματα στην Αξιολόγηση του Υποψηφίου


Εστιάζεις μόνο στα επαγγελματικά προσόντα του υποψηφίου; Η προσωπικότητα, οι δεξιότητες επικοινωνίας και οι αντιδράσεις σε κρίσεις είναι εξίσου σημαντικές. Δεν θέλεις να προσλάβεις κάποιον με εξαιρετικά τυπικά προσόντα αλλά αρνητική ενέργεια. Αξιολόγησε και τις Κοινωνικές Δεξιότητες των υποψηφίων σου, για να βρεις τον καταλληλότερο για τη θέση.


Λάθος 4. Αποτυχία στην Επικοινωνία με τους Υποψηφίους


Πόσο καλή είναι η επικοινωνία σου με τους υποψηφίους; Επικοινωνείς μαζί τους όσο και όπως θα έπρεπε; Μια ευγενική και φιλόξενη στάση μπορεί να δημιουργήσει μια θετική εντύπωση για την επιχείρησή σου ακόμα και αν ο υποψήφιος δεν είναι κατάλληλος για τη θέση.


Λάθος 5. Παράλειψη Ελέγχου Προηγούμενων Εργοδοτών


Έχεις ελέγξει τις συστάσεις του υποψηφίου από προηγούμενους εργοδότες; Δεν αρκούν οι συστατικές επιστολές. Επικοινωνείς απ' ευθείας με τους προηγούμενους εργοδότες του υποψηφίου για να ρωτήσεις για την απόδοση και τη συμπεριφορά του; Αυτό μπορεί να αποκαλύψει πολλές πτυχές του υποψηφίου που δεν φαίνονται στο βιογραφικό του.


Λάθος 6. Αγνόηση της Κουλτούρας της Εταιρείας


Πώς ταιριάζει ο υποψήφιος στην κουλτούρα της εταιρείας σου; Η προσαρμογή στις αξίες, τις αρχές και τη γενικότερη κουλτούρα της επιχείρησης είναι ουσιαστική για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία.


Λάθος 7. Έλλειψη Σαφών Προσδοκιών


Είναι σαφείς οι προσδοκίες που έχεις από τον νέο εργαζόμενο; Έχεις καταγράψει ποια είναι τα καθήκοντα και οι στόχοι της θέσης και τι θα πρέπει να παράγει ο υποψήφιος αν προσληφθεί; Ορίζοντας σαφώς τους στόχους και τις προσδοκίες σου, βοηθάς τον υποψήφιο να καταλάβει το τι αναμένεται από αυτόν.


Συνεχίζοντας με αυτήν την αναλυτική προσέγγιση και αποφεύγοντας τα τυπικά λάθη που επιφέρουν δυσκολίες στη διαδικασία πρόσληψης, μπορείς να εξασφαλίσεις ότι η επιλογή των υποψηφίων θα είναι περισσότερο ακριβής και θα συμβάλει στην ανάπτυξη της επιχείρησής σου.


 

Χρειάζεσαι υποστήριξη για την αξιολόγηση των υποψηφίων σου;


Επικοινώνησε μαζί μας συμπληρώνοντας μια φόρμα επικοινωνίας ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ή στείλε μας email στο info@powerfulsolutions.gr

αναφέροντας τα στοιχεία σου και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας για να σε καλέσουμε

 

ΠΑΡΕ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ E-BOOK ΜΑΣ!



Αξιολόγηση Επιχείρησης και Πρόσληψη Προσωπικού
Αξιολόγηση Επιχείρησης


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page