top of page

Τονίστε το ΘΕΤΙΚΟ


Πόσο πολύ θέλετε να αλλάξει και να βελτιωθεί η ζωή σας; Πόσο έχετε μελετήσει σχετικά με την αυτοβοήθεια, την προσωπική ανάπτυξη και την επιτυχία; Πόσα άρθρα και δημοσιεύσεις έχετε διαβάσει; Η έρευνα, η σκέψη και ο προγραμματισμός είναι σημαντικά εργαλεία στην πορεία σας προς την επιτυχία, αλλά μπορείτε να βάλετε κι άλλα όπλα στο οπλοστάσιό σας για να κάνετε την επιτυχία σας πραγματικότητα.

Παράλληλα με τη μελέτη πρέπει να μπείτε σε δράση και να καθοδηγήσετε τη σκέψη σας. Κάθε σκέψη που κάνουμε είτε μας οδηγεί προς τους στόχους και τις επιθυμίες μας είτε μακριά από αυτούς. Επομένως, κάθε σκέψη έχει θετική ή αρνητική επίδραση στην κατεύθυνση της ζωής μας.

Συγκρίνετε τη διάνοιά σας με έναν υπολογιστή. Εάν ένας νέος υπολογιστής είναι φορτωμένος με προγράμματα μολυσμένα από ιούς, θα περιμένατε να λειτουργεί ομαλά; Φυσικά όχι, επειδή παίρνετε από τον υπολογιστή ακριβώς αυτό που βάζετε, όπως είπε ένας πρώην καθηγητής μου στον προγραμματισμό υπολογιστών: "σκουπίδια μέσα, σκουπίδια έξω". Η διάνοια και η σκέψη σας λειτουργεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.


Κάθε σκέψη σας καθορίζει την κατεύθυνση της ζωής σας. Εάν οπισθοχωρείτε, αφιερώστε χρόνο για να αναλύσετε τις σκέψεις σας. Κάντε μια αποφασιστική προσπάθεια να αναγνωρίσετε τις αρνητικές σκέψεις και να τις αντιμετωπίσετε ως τον χειρότερο εχθρό σας. Προσπαθήστε να μη μείνετε σε αυτές. Ο στόκος μπορεί να διαμορφωθεί σε οποιοδήποτε σχήμα ή μορφή και έτσι, επίσης, η ζωή σας μπορεί να διαμορφωθεί και το πεπρωμένο σας να οριστεί από τις σκέψεις σας.

Εάν βρείτε τον εαυτό σας εξαντλημένο από πολλές αρνητικές σκέψεις βρείτε έναν τρόπο να τις διώξετε. Εάν έχετε ένα διακριτικό φίλο που δε σας κριτικάρει και είναι πρόθυμος να ακούσει, τότε μιλήστε του γι΄αυτό που σας απασχολεί. Μπορείτε ακόμα να τις καταγράψετε όλες σ΄ένα χαρτί και μετά να το σκίσετε και να το πετάξετε.


Μια καλή φίλη μου πέρασε πρόσφατα μια πολύ δύσκολη περίοδο, επαγγελματικά και προσωπικά, και ενώ έκλαψε αρκετά στους ώμους των αγαπημένων της ανθρώπων, το βρήκε αντιπαραγωγικό επειδή εκείνοι ήταν πολύ συμπονετικοί και η συμπάθεια θα τονίζει συχνά μόνο την αίσθηση ότι είχε αδικηθεί. Έπρεπε να βρει έναν τρόπο να σπάσει αυτόν τον κύκλο για να μπορέσει να προχωρήσει. Έβγαλε λοιπόν την απογοήτευση και τον θυμό της πάνω σ΄ ένα χαρτί και στη συνέχεια έκοψε κομματάκια το χαρτί και πραγματοποίησε ένα συμβολικό κονφετί πάρτι. Έχω δοκιμάσει αυτή τη μέθοδο κι εγώ η ίδια και τη βρήκα πολύ αποτελεσματική.

Θυμηθείτε, η δυνατότητα για αλλαγή είναι ίδια για όλους. Χρειάζεται μόνο αποδοχή της ιδέας ότι η αλλαγή είναι δυνατή σε συνδυασμό με την αποφασιστικότητα. Δεν είναι πάντα εύκολο να ελέγξουμε τις σκέψεις μας, αλλά σίγουρα δεν είναι αδύνατο, και η ανταμοιβή μπορεί να διαρκέσει μια ζωή.

Υπάρχουν πολλά βιβλία σχετικά με το θέμα της αυτοβοήθειας, αλλά θυμηθείτε, πρέπει να αναλάβετε παράλληλα δράση για να πετύχετε. Οι σκέψεις σας δεν θα αλλάξουν απλώς διαβάζοντας ένα άρθρο ή ένα βιβλίο, χωρίς να κάνετε τίποτα. Πρέπει να εφαρμόσετε ό,τι μαθαίνετε στις καθημερινές σας υποθέσεις. Αφήστε αυτό που διαβάζετε να ξυπνήσει την πιθανότητα αλλαγής μέσα σας και, στη συνέχεια, αναλάβετε δράση.


Μία από τις πιο ευεργετικές πρακτικές για τη θετική σκέψη είναι να αναζητάς το «καλό» σε όλους και σε όλα. Θυμηθείτε να ενθαρρύνετε τους άλλους καθημερινά με μια ευγενική λέξη ή πράξη και να είστε έτοιμοι να προσφέρετε (ή να λάβετε) φιλοφρονήσεις.


Βρείτε ευκαιρίες για να λειτουργήσετε με τη δύναμη της θετικής σκέψης σας. Για παράδειγμα, μπορεί να στέκεστε σε μεγάλη γραμμή στο ταμείο του σούπερ μάρκετ. Αντί να αναστατωθείτε, κάντε ό,τι μπορείτε για να βοηθήσετε και να ενθαρρύνετε τους άλλους με μια ευγενική λέξη ή κομπλιμέντο. Θα εκπλαγείτε από τη θετική αντίδραση και πόσοι άνθρωποι θα σας χαρίζουν ένα υπέροχο χαμόγελο σε αντάλλαγμα.


Αφιερώνοντας χρόνο για να παρατηρήσετε τους άλλους και να αναζητήσετε το "καλό" σε κάθε κατάσταση, όχι μόνο θα ανεβάσει το πνεύμα σας, αλλά θα φωτίσει τη μέρα για όλους γύρω σας - είναι μια win-win κατάσταση για την ακρίβεια (win-win είναι αγγλικός όρος που σημαίνει ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη κερδίζουν). Υπάρχουν 1001 τρόποι για να αναζητήσετε το καλό σε άλλους, είτε πρόκειται για οικογένεια, φίλους ή για αυτούς που μπορεί να συναντήσετε μόνο μια φορά. Λοιπόν, πάρτε το προβάδισμα, απαλλαγείτε από αυτές τις αρνητικές σκέψεις και νικήστε.

Ξεκινήστε σήμερα για να αλλάξετε το μοντέλο της σκέψης σας, κάνοντας ένα βήμα τη φορά. Θέστε στον εαυτό σας ένα στόχο για την εβδομάδα ή το μήνα και βάλτε πλήρη προσοχή στον έλεγχο των σκέψεών σας. Ξεκινήστε με μια ώρα τουλάχιστον κάθε μέρα και αυξήστε το χρόνο καθώς βελτιώνεται η εμπιστοσύνη και ο τρόπος σκέψης σας. Είναι μια συνήθεια που χρειάζεται φροντίδα και μια συνήθεια που θα λατρέψετε.


Εάν τονίσετε τα θετικά στη ζωή σας και επικεντρωθείτε στην πραγματοποίηση πιο θετικών αλλαγών, τότε δεν θα σας σταματήσει τίποτα στο δρόμο προς την επιτυχία.


Στην POWERFUL SOLUTIONS εκτός των άλλων παρέχουμε και LIFE & PERSONAL COACHING.

Για υποστήριξη στην υλοποίηση του οράματος και των πλάνων σας είτε για την επιχείρησή σας είτε για την προσωπική σας ζωή, είμαστε εδώ για σας!

Για να σας βοηθήσουμε στην επίτευξη των στόχων σας, επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας μια φόρμα επικοινωνίας ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Comentários


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page