top of page

Χαρές και Παγίδες τού να έχεις τη Δική σου ΕπιχείρησηΜπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι που είχατε όταν ξεκινήσατε τη δική σας επιχείρηση. Είναι ένας φυσικός τρόπος για να αξιοποιήσετε τις ικανότητές σας για να δημιουργήσετε αριστουργήματα ή κάτι πολύ χρήσιμο για τους πελάτες σας και να το μετατρέψετε όλο αυτό σε επιχείρηση.


Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους που οι άνθρωποι ξεκινούν τη δική τους επιχείρηση είναι για να απαλλαγούν από το αφεντικό και να μπορούν να παίρνουν οι ίδιοι τις αποφάσεις για τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης.


Μία από τις μεγάλες χαρές τού να έχετε τη δική σας επιχείρηση είναι ότι όταν πετύχετε, αυτή η αίσθηση ολοκλήρωσης που θα νιώσετε καθώς βλέπετε ότι η επιχείρησή σας ευημερεί, αποτελεί μια συγκινητική στιγμή που δε θα μπορούσατε ποτέ να ζήσετε αν αφιερώνατε την καριέρα σας δουλεύοντας για άλλους ανθρώπους.


Μπορείτε επίσης να ορίσετε τον τόνο και την «εταιρική κουλτούρα» όταν εσείς είστε ο ιδιοκτήτης και λειτουργείτε την επιχείρησή σας. Πόσες φορές έχετε δουλέψει για ένα αφεντικό, που ήθελε να δουλέψετε σκληρά για να κάνετε επιτυχημένη την επιχείρησή του, αλλά αυτό το αφεντικό δεν ήξερε ο ίδιος πώς να την κάνει επιτυχημένη και δεν μπήκε στον κόπο να δουλέψει το ίδιο σκληρά με σας; Μπορείτε να το διορθώσετε αυτό στη δική σας επιχείρηση, παίρνοντας το καλύτερο από τους υπαλλήλους σας, με το να είστε εξίσου σκληρά εργαζόμενοι όπως είναι αυτοί. Και δημιουργώντας ένα γνήσιο πνεύμα ομαδικής εργασίας και συνεργασίας στους υπαλλήλους σας, θα λάβετε πολύ περισσότερα από αυτούς σε σχέση με τις αποτυχημένες πρακτικές διοίκησης των προηγούμενων εργοδοτών σας.


Υπάρχει ένα παλιό αστείο για κάποιον που δουλεύει για τον εαυτό του, ότι θα έχετε έναν τρελλό για αφεντικό και ένα τεμπέλη για προσωπικό. Αυτό το αστείο επισημαίνει ότι όταν εσείς είστε ο υπεύθυνος της επιχείρησης, ξαφνικά, το πώς λειτουργούν τα πράγματα παίρνει μια νέα προοπτική. Τώρα είστε εσείς που παρατηρείτε τις αποτυχίες των εργαζομένων που πληρώνετε για να κάνετε την επιχείρησή σας επιτυχημένη. Τώρα είστε εσείς που δεν μπορείτε πάντα να βγαίνετε έξω σε κάθε δουλειά και να συνεργάζεστε με τους πελάτες, επειδή έχετε να κάνετε το μάρκετινγκ ή επειδή πρέπει να συναντήσετε τους επενδυτές και τους προμηθευτές ή να μείνετε πίσω και να εργαστείτε για τον προγραμματισμό των εργασιών ή για την πληρωμή των δαπανών.


Το χαρτομάνι και οι διαχειριστικές λεπτομέρειες που χρειάζονται για τη λειτουργία μιας επιτυχημένης εταιρείας είναι συχνά ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη, όταν είστε εσείς αυτός που διευθύνει την εταιρεία. Το μόνο πράγμα που σας αρέσει στην επιχείρηση είναι να βρίσκεστε έξω, να εργάζεστε και να δημιουργείτε καλά αποτελέσματα για τους πελάτες σας. Έτσι, όταν ξαφνικά πρέπει να ξοδέψετε χρόνο κάνοντας καθήκοντα που σχετίζονται με τη διαχείριση μιας εταιρείας, στην πραγματικότητα βρίσκεστε να κάνετε αυτό που σας αρέσει να κάνετε λιγότερο από πριν και κάποιες φορές είναι πιθανόν να κάνετε κάτι που μισείτε, δηλαδή μπόλικη γραφική εργασία και πολλά άλλα. Αυτό είναι ένα σοβαρό μειονέκτημα όταν έχετε τη δική σας επιχείρηση.


Θα δουλέψετε επίσης πολύ πιο σκληρά. Όταν ήσασταν υπάλληλος, ίσως χρειαζόταν να εργάζεστε υπερωρίες κάθε τόσο και όταν το κάνατε, μπορεί να παίρνατε επιπλέον αμοιβή. Όταν είστε κάτοχος της επιχείρησης, θα ζείτε και θα αναπνέετε γι΄ αυτήν την επιχείρηση. Θα έρχεται στο σπίτι μαζί σας, θα κοιμάται μαζί σας και θα εργάζεστε υπερωρίες σχεδόν συνεχώς.


Αυτό το είδος δέσμευσης δημιουργείται όταν γίνετε το αφεντικό. Επειδή η επιχείρηση είναι «το μωρό σας», είναι εύκολο να αποκτήσετε εμμονή με την επιτυχία και να αντιμετωπίσετε σοβαρά τα προβλήματα που θα εμφανίζονται. Πολλοί μικροεπιχειρηματίες αποκτούν έλκη ή καταβάλλονται. Θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για τις απαιτήσεις μιας δικής σας επιχείρησης, έτσι ώστε να μην βλάπτει την οικογενειακή σας ζωή, επειδή αυτές οι απαιτήσεις είναι πραγματικές και θα πρέπει να είστε έτοιμοι για αυτές εκ των προτέρων.


Είναι πολύ συναρπαστικό να κατέχετε και να διαχειρίζεστε τη δική σας επιχείρηση. Αλλά η επιτυχία έρχεται με ένα κόστος. Μιλήστε με άλλους που έχουν ξεκινήσει επιχειρήσεις, ώστε να έχετε μια αίσθηση για το δρόμο που βρίσκεται μπροστά σας. Αν το κάνετε αυτό, οι παγίδες της δουλειάς τού να είστε ιδιοκτήτης της δικής σας επιχείρησης δεν θα σας εκπλήξουν, θα μάθετε πώς να τις διαχειρίζεστε και θα μάθετε να είστε νικητής και να καθοδηγείτε τη επιχείρησή σας με μεγάλη επιτυχία.


Για να πετύχετε πιο εύκολα τους στόχους της επιχείρησής σας και να τη λειτουργήσετε πιο αποτελεσματικά, εμείς είμαστε εδώ για σας. Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας, συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας σε μια φόρμα επικοινωνίας ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page