top of page

Τα Πρέπει και τα Δεν Πρέπει στον Έλεγχο Συστάσεων για τις Προσλήψεις Υποψηφίων



Τα "Πρέπει" και τα "Δεν Πρέπει" στον Έλεγχο Συστάσεων για τις Προσλήψεις Υποψηφίων


Η διαδικασία του ελέγχου των συστατικών επιστολών μπορεί να είναι ένα κρίσιμο βήμα στη διαδικασία πρόσληψης. Επιτρέπει στους εργοδότες να επιβεβαιώσουν το εργασιακό ιστορικό, τις δεξιότητες και τον χαρακτήρα ενός υποψηφίου μιλώντας με άτομα που έχουν συνεργαστεί με τον υποψήφιο στο παρελθόν. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία είναι σημαντικό να προσεγγιστεί με προσοχή, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι πληροφορίες που λαμβάνονται είναι ακριβείς και αμερόληπτες.


Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τα "Πρέπει" και τα "Δεν Πρέπει" του ελέγχου των συστατικών επιστολών στις προσλήψεις.


Τα Πρέπει:


Επαληθεύστε την ταυτότητα της σύστασης: Πριν από τη διενέργεια του ελέγχου συστάσεων, βεβαιωθείτε ότι το άτομο με το οποίο μιλάτε είναι αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι. Επαληθεύστε το όνομά του, τον τίτλο εργασίας του και τη σχέση του με τον υποψήφιο.


Κάντε ερωτήσεις ανοικτού τύπου: Αντί να κάνετε απλές ερωτήσεις τύπου "ναι ή όχι", κάντε ερωτήσεις ανοικτού τύπου που επιτρέπουν στη σύσταση να αναλύσει τις εμπειρίες της με τον υποψήφιο. Για παράδειγμα, ρωτήστε "Μπορείτε να μου πείτε για μια φορά που ο υποψήφιος επέδειξε ισχυρές ηγετικές ικανότητες;".


Επαληθεύστε το ιστορικό απασχόλησης: Επαληθεύστε το ιστορικό απασχόλησης του υποψηφίου ρωτώντας τη σύσταση για τον τίτλο εργασίας, τα καθήκοντα και τις ημερομηνίες απασχόλησης του υποψηφίου.


Ρωτήστε για τα δυνατά και αδύνατα σημεία του υποψηφίου: Ζητήστε από τη σύσταση να προσδιορίσει τα δυνατά σημεία του υποψηφίου και τους τομείς που χρήζουν βελτίωσης. Αυτό μπορεί να προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για το πώς ο υποψήφιος μπορεί να ταιριάξει στον ρόλο και την επιχείρηση.


Κρατήστε τη συζήτηση εμπιστευτική: Είναι σημαντικό να διατηρήσετε εμπιστευτικές τις πληροφορίες που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια του ελέγχου συστατικών επιστολών. Μοιραστείτε τις πληροφορίες μόνο με άτομα που εμπλέκονται στη διαδικασία πρόσληψης και έχουν ανάγκη να τις γνωρίζουν.


Τα Δεν Πρέπει:


Να κάνετε ερωτήσεις που προκαλούν διακρίσεις: Είναι παράνομο να κάνετε ερωτήσεις που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως διακρίσεις. Μην κάνετε ερωτήσεις σχετικά με την ηλικία, τη φυλή, το φύλο, τη θρησκεία, την αναπηρία ή την εθνική καταγωγή.


Να μιλήσετε μόνο με μία σύσταση: Είναι σημαντικό να μιλήσετε με πολλές συστάσεις για να αποκτήσετε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για τις δεξιότητες και τις εμπειρίες του υποψηφίου.


Να αγνοήστε τα κόκκινα σημάδια: Εάν μια σύσταση εκφράζει ανησυχίες για τον υποψήφιο, μην τις αγνοήσετε. Αφιερώστε χρόνο για να διερευνήσετε περαιτέρω αυτές τις ανησυχίες και να εξετάσετε πώς μπορεί να επηρεάσουν την καταλληλότητα του υποψηφίου για τον ρόλο.


Να βασιστείτε αποκλειστικά στον έλεγχο των συστατικών επιστολών: Παρόλο που ο έλεγχος των συστατικών επιστολών μπορεί να προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για τον υποψήφιο, δεν πρέπει να αποτελεί τη μοναδική βάση για τη λήψη απόφασης πρόσληψης. Χρησιμοποιήστε τις πληροφορίες που λαμβάνετε κατά τον έλεγχο των συστατικών επιστολών για να ενημερώσετε την απόφασή σας, αλλά λάβετε επίσης υπόψη το βιογραφικό σημείωμα του υποψηφίου, την απόδοση στη συνέντευξη και άλλους παράγοντες.


Να κάνετε υποθέσεις: Είναι σημαντικό να προσεγγίσετε τον έλεγχο των συστάσεων με ανοιχτό μυαλό και να αποφύγετε να κάνετε διάφορες υποθέσεις. Αφιερώστε χρόνο για να ακούσετε προσεκτικά και να εξετάσετε τις παρεχόμενες πληροφορίες που σας δίνουν οι συστάσεις προτού προβείτε σε κρίσεις.


Εν κατακλείδι, ο έλεγχος των συστατικών επιστολών μπορεί να αποτελέσει σημαντικό βήμα στη διαδικασία πρόσληψης. Ακολουθώντας αυτούς τους κανόνες, οι εργοδότες μπορούν να λάβουν ακριβείς και αμερόληπτες πληροφορίες για να ενημερώσουν την απόφασή τους για την πρόσληψη. Είναι σημαντικό να προσεγγίζετε τον έλεγχο συστάσεων με προσοχή και να τηρείτε τις πληροφορίες που λαμβάνετε εμπιστευτικά. Επιπλέον, ενώ ο έλεγχος συστατικών επιστολών μπορεί να παρέχει πολύτιμες πληροφορίες, δεν θα πρέπει να αποτελεί τη μοναδική βάση για τη λήψη απόφασης πρόσληψης.


 

Είμαστε εξειδικευμένοι στην αξιολόγηση υποψηφίων, κάνοντας χρήση ενός διεθνούς online συστήματος αξιολόγησης προσωπικού. Αν κάνετε προσλήψεις και χρειάζεστε υποστήριξη στην αξιολόγηση των υποψηφίων σας, επικοινωνήστε μαζί μας ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ


Για να σας βοηθήσουμε στην επίτευξη των στόχων σας ή άλλα θέματα για την επιχείρησή σας, επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας μια φόρμα επικοινωνίας ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

 

ΔΩΡΕΑΝ E-BOOK

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ


ΕΝΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

ΓΙΑ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟ ΕΔΩ!



Πάρτε ΤΩΡΑ αυτό το Δωρεάν ηλεκτρονικό βιβλίο

και βελτιώστε τα αποτελέσματά σας στις προσλήψεις!





Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page