top of page

Πώς Ξεπερνάμε την Έλλειψη Υποψηφίων για Πρόσληψη;


Ξεπεράστε την Έλλειψη Υποψηφίων για Πρόσληψη στην Επιχείρησή σας

Πώς Ξεπερνάμε την Έλλειψη Υποψηφίων για Πρόσληψη;


Δυσκολεύεστε να βρείτε τους κατάλληλους υποψήφιους για την επιχείρησή σας λόγω της συνεχιζόμενης έλλειψής τους; Δεν είστε οι μόνοι. Η παγκόσμια αγορά εργασίας έχει γίνει έντονα ανταγωνιστική, καθιστώντας ολοένα και πιο δύσκολο τον εντοπισμό και την πρόσληψη υποψηφίων υψηλού επιπέδου.


Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε το πιεστικό ζήτημα της έλλειψης υποψηφίων και θα σας προτείνουμε κάποιες λύσεις πρόσληψης για να ξεπεράσετε αυτό το εμπόδιο.


Τι προκαλεί την τρέχουσα έλλειψη υποψήφιων;


Αρκετοί παράγοντες συμβάλλουν στην έλλειψη υποψήφιων. Σε αυτούς περιλαμβάνονται δημογραφικές αλλαγές, όπως η γήρανση του εργατικού δυναμικού, οι μεταβαλλόμενες απαιτήσεις δεξιοτήτων λόγω της τεχνολογικής προόδου, ακόμη και ο αντίκτυπος παγκόσμιων γεγονότων, όπως η πρόσφατη πανδημία, η οποία διατάραξε τα παραδοσιακά πρότυπα προσλήψεων.


Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω την έλλειψη υποψήφιων;


Για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τις ελλείψεις υποψήφιων, χρειάζεστε μια στρατηγική προσέγγιση στη διαδικασία πρόσληψης.


Ακολουθούν ορισμένες προληπτικές λύσεις:


1. Επενδύστε στο Employer Branding (Επωνυμία Εργοδότη)


Για να προσελκύσετε κορυφαία ταλέντα, πρέπει να δημιουργήσετε ένα συναρπαστικό employer brand. Παρουσιάστε την εταιρική κουλτούρα, τις αξίες και τις ιστορίες επιτυχίας των εργαζομένων σας μέσω ελκυστικού περιεχομένου στον ιστότοπό σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επισημάνετε τα μοναδικά οφέλη και τονίστε τη δέσμευσή σας για την ανάπτυξη των εργαζομένων.


2. Καλλιεργήστε τις σχέσεις


Η οικοδόμηση σχέσεων με πιθανούς υποψηφίους, ακόμη και πριν ανοίξετε θέση εργασίας, μπορεί να είναι απίστευτα επωφελής. Συνδεθείτε με πιθανούς υποψηφίους σε επαγγελματικά δίκτυα όπως το LinkedIn. Συμμετέχετε σε ουσιαστικές συζητήσεις και τοποθετήστε την εταιρεία σας ως επιθυμητό προορισμό για την καριέρα τους.


3. Προγράμματα συστάσεων εργαζομένων


Οι υφιστάμενοι υπάλληλοί σας μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι υποστηρικτές για τις πρόσληψεις σας. Ενθαρρύνετέ τους να συστήνουν υποψηφίους από το δίκτυό τους. Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσφέρετε κίνητρα ή ανταμοιβές για επιτυχημένες προσλήψεις μέσω συστάσεων εργαζομένων.


4. Εκσυγχρονίστε τη διαδικασία της συνέντευξής σας


Εντάξετε στη διαδικασία πρόσληψης τις συνεντεύξεις με βίντεο μέσω διαδικτύου για να εξοικονομήσετε χρόνο και να αποκτήσετε καλύτερη αίσθηση της προσωπικότητας και των επικοινωνιακών δεξιοτήτων ενός υποψηφίου. Είναι ένας προληπτικός τρόπος για να εκσυγχρονίσετε τη διαδικασία επιλογής σας.


5. Παρακολουθήστε εκδηλώσεις που αφορούν τον κλάδο


Απομακρυνθείτε από τους παραδοσιακούς πίνακες ευρέσεως εργασίας και παρακολουθήστε εκδηλώσεις, διαδικτυακά σεμινάρια ή συνέδρια ειδικά για τον κλάδο. Η δικτύωση σε αυτούς τους χώρους μπορεί να σας βοηθήσει να συνδεθείτε με επαγγελματίες που είναι παθιασμένοι με τον τομέα τους και μπορεί να μην αναζητούν ενεργά θέσεις εργασίας αυτό το διάστημα.


6. Αγκαλιάστε την τεχνητή νοημοσύνη και την αυτοματοποίηση


Τα εργαλεία που υποστηρίζονται από την τεχνητή νοημοσύνη μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι. Μπορούν να ελέγξουν βιογραφικά σημειώματα, να αναλύσουν δεδομένα υποψηφίων και ακόμη και να προβλέψουν ποιοι υποψήφιοι ταιριάζουν καλύτερα στην εταιρεία σας. Αυτές οι τεχνολογίες εξοικονομούν χρόνο και βελτιώνουν την ποιότητα των προσλήψεων.


7. Καινοτόμες αξιολογήσεις


Εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε συστήματα για τις αξιολογήσεις δεξιοτήτων για τη γενικότερη αξιολόγηση των υποψηφίων. Αυτές οι αξιολογήσεις παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τις ικανότητες επίλυσης προβλημάτων και τις κοινωνικές δεξιότητες.


8. Δημιουργήστε συναρπαστικές ιστορίες


Η αφήγηση ιστοριών μπορεί να δημιουργήσει μια συναισθηματική σύνδεση με τους υποψηφίους. Μοιραστείτε ιστορίες σημερινών υπαλλήλων που αναπτύχθηκαν μέσα στην εταιρεία ή ξεπέρασαν προκλήσεις. Διαμορφώστε αφηγήσεις σχετικά με την αποστολή, τις αξίες και τον αντίκτυπο της εταιρείας σας στον κλάδο για να εμπνεύσετε τους δυνητικούς υποψηφίους.


9. Συνεργαστείτε με γραφεία προσλήψεων


Τα γραφεία προσλήψεων μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμους συμμάχους. Έχουν πρόσβαση σε εκτεταμένα δίκτυα υποψηφίων και μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε γρήγορα εξειδικευμένα ταλέντα. Βεβαιωθείτε ότι ευθυγραμμίζονται με τις αξίες και την κουλτούρα της εταιρείας σας.


10. Συμμετέχετε σε διαδικτυακές κοινότητες


Οι διαδικτυακές κοινότητες και τα φόρουμ, όπως οι εξειδικευμένες πλατφόρμες ή τα επαγγελματικά δίκτυα, μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετικά μέρη για να συνδεθείτε με δυνητικούς υποψηφίους. Συμμετέχετε σε συζητήσεις που σχετίζονται με τον κλάδο, μοιραστείτε την τεχνογνωσία σας και προωθήστε διακριτικά τις θέσεις εργασίας σας, όταν αυτό είναι σχετικό.Καταλήγοντας, η έλλειψη υποψηφίων αποτελεί σημαντική πρόκληση για τις επιχειρήσεις σήμερα, αλλά με προληπτικές λύσεις πρόσληψης, μπορείτε να ξεπεράσετε αυτό το εμπόδιο. Επενδύοντας στο employer branding, καλλιεργώντας σχέσεις με δυνητικούς υποψηφίους, εκσυγχρονίζοντας τη διαδικασία των συνεντεύξεών σας, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις ειδικά για τον κλάδο, αγκαλιάζοντας την τεχνητή νοημοσύνη και την αυτοματοποίηση, χρησιμοποιώντας καινοτόμες αξιολογήσεις, διαμορφώνοντας συναρπαστικές ιστορίες, συνεργαζόμενοι με γραφεία προσλήψεων και συμμετέχοντας σε διαδικτυακές κοινότητες, μπορείτε να αποκτήσετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην προσέλκυση και εξασφάλιση κορυφαίων ταλέντων.


Θυμηθείτε, η προληπτική πρόσληψη δεν αφορά μόνο την κάλυψη των υφιστάμενων κενών θέσεων εργασίας, αλλά και τη δημιουργία ενός ανθεκτικού και δυναμικού εργατικού δυναμικού που θα μπορεί να προσαρμόζεται στις μελλοντικές προκλήσεις. Παραμένοντας ανοιχτοί σε μη συμβατικές μεθόδους και βελτιώνοντας συνεχώς τις στρατηγικές σας, μπορείτε να ξεπεράσετε την έλλειψη υποψηφίων και να βρείτε τους εξαιρετικούς επαγγελματίες που χρειάζεται η εταιρεία σας για να ευδοκιμήσει.

 

Χρειάζεσαι υποστήριξη για την υλοποίηση των στόχων σου,

την καλύτερη οργάνωση της επιχείρησης

ή τη βελτίωση της απόδοσής της;


Επικοινώνησε μαζί μας συμπληρώνοντας μια φόρμα επικοινωνίας ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ή στείλε μας email στο info@powerfulsolutions.gr

αναφέροντας τα στοιχεία σου και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας για να σε καλέσουμε

 

ΠΑΡΕ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ E-BOOK ΜΑΣ!Αξιολόγηση Επιχείρησης και Πρόσληψη Προσωπικού
Αξιολόγηση Επιχείρησης


Kommentare


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page