top of page

20 Συχνές Ερωτήσεις και οι Απαντήσεις τους για τη Συμβούλευση Επιχειρήσεων


20 Συχνές Ερωτήσεις και οι Απαντήσεις τους για τη Συμβούλευση Επιχειρήσεων

20 Συχνές Ερωτήσεις και οι Απαντήσεις τους για τη Συμβούλευση Επιχειρήσεων


Έχεις σκεφτεί ποτέ πώς θα ήταν να έχεις έναν προσωπικό Σύμβουλο Επιχειρήσεων; Κάποιον που θα μπορούσε να σου δώσει τις καλύτερες συμβουλές για την επιχείρησή σου;


Λοιπόν, ας δούμε 20 συχνές ερωτήσεις που πιθανότατα έχεις για τη Συμβούλευση Επιχειρήσεων, και τις απαντήσεις τους!


1. Τι ακριβώς κάνει ένας σύμβουλος επιχειρήσεων;

   Ένας σύμβουλος επιχειρήσεων σε βοηθά να βελτιώσεις τις διαδικασίες της επιχείρησής σου, να αυξήσεις την αποδοτικότητα και να πετύχεις τους στόχους σου.


2. Πότε χρειάζομαι έναν σύμβουλο;

   Όταν νιώθεις ότι η επιχείρησή σου δεν προχωρά όπως θα ήθελες, όταν έχεις προβλήματα που δεν μπορείς να λύσεις μόνος σου ή όταν θέλεις να επεκταθείς περισσότερο ή σε νέες αγορές.


3. Πώς επιλέγω τον κατάλληλο σύμβουλο;

   Κοίταξε τις υπηρεσίες που παρέχει και κάνε κάποιες συναντήσεις μαζί του για να δεις αν είναι αυτό που σου ταιριάζει και αν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σου.


4. Πόσο κοστίζει ένας σύμβουλος;

   Το κόστος ποικίλει ανάλογα με την εμπειρία και την εξειδίκευση του συμβούλου, καθώς και το είδος της υπηρεσίας που προσφέρει, αλλά σκέψου το ως επένδυση που μπορεί να φέρει πολλά οφέλη.


5. Πώς θα ξέρω αν η συνεργασία μας είναι επιτυχής;

   Βάλε ξεκάθαρους στόχους από την αρχή και παρακολούθησε την πρόοδο. Αν βλέπεις θετικές αλλαγές και βελτιώσεις, τότε είσαι στο σωστό δρόμο.


6. Πρέπει να ακολουθώ όλες τις συμβουλές του;

   Οι συμβουλές είναι εκεί για να σε βοηθήσουν, αλλά τελικά εσύ είσαι αυτός που παίρνει τις αποφάσεις. Σκέψου καλά πριν ενεργήσεις.


7. Μπορεί ένας σύμβουλος να βοηθήσει σε θέματα χρηματοδότησης;

   Εξαρτάται από τις υπηρεσίες που προσφέρει ή τις γνώσεις που έχει σε θέματα χρηματοδοτήσεων. Ένας εξειδικευμένος σύμβουλος μπορεί να σε καθοδηγήσει στη λήψη δανείων και στην εύρεση επενδυτών. Επίσης, οι περισσότεροι σύμβουλοι μπορούν να σε βοηθήσουν στη διαχείριση των οικονομικών της επιχείρησής σου.


8. Πόσος χρόνος χρειάζεται για να δω αποτελέσματα;

   Αυτό εξαρτάται από τη φύση και το μέγεθος των προβλημάτων, καθώς και τις λύσεις που εφαρμόζονται. Αναλόγως, μπορεί να δεις αποτελέσματα από την πρώτη εβδομάδα ή μέσα σε λίγους μήνες.


9. Πώς να προετοιμαστώ για τη συνεργασία μας;

   Μάζεψε όλες τις σχετικές πληροφορίες για την επιχείρησή σου, όρισε τους στόχους σου και να είσαι ανοιχτός σε νέες ιδέες και προσεγγίσεις.


10. Πρέπει να έχω μικρή ή μεγάλη επιχείρηση για να χρειάζομαι σύμβουλο;

    Όλες οι επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από το μέγεθος, μπορούν να ωφεληθούν από τη συμβουλευτική. Απλώς οι ανάγκες μπορεί να διαφέρουν.


11. Πόσο συχνά πρέπει να συναντιέμαι με τον σύμβουλο;

    Αυτό εξαρτάται από την ανάγκη σου και τη φύση των προβλημάτων. Συνήθως, οι συναντήσεις είναι εβδομαδιαίες ή μηνιαίες.


12. Μπορεί ο σύμβουλος να με βοηθήσει στο marketing;

    Αρκετοί σύμβουλοι έχουν εξειδίκευση στο marketing και μπορούν να σε βοηθήσουν να αναπτύξεις και να εκτελέσεις επιτυχημένες καμπάνιες. Θα πρέπει να δεις ξεχωριστά αυτό το θέμα με τον σύμβουλο που θα επιλέξεις.


13. Χρειάζομαι σύμβουλο αν έχω ήδη μια επιτυχημένη επιχείρηση;

    Ακόμα και οι επιτυχημένες επιχειρήσεις μπορούν να βελτιωθούν. Ένας σύμβουλος μπορεί να σε βοηθήσει να παραμείνεις στην κορυφή, να επεκτείνεσαι και να εξελίσσεσαι συνεχώς.


14. Μπορεί ένας σύμβουλος να με βοηθήσει με τη διαχείριση προσωπικού;

    Ναι, υπάρχουν σύμβουλοι που είναι εξειδικευμένοι και μπορούν να προσφέρουν λύσεις για καλύτερες προσλήψεις, βελτίωση της απόδοσης του προσωπικού, εκπαίδευση και διαχείριση συγκρούσεων.


15. Πώς θα προστατεύσω τα μυστικά της επιχείρησής μου;

    Οι σύμβουλοι συνήθως υπογράφουν συμφωνίες εμπιστευτικότητας (NDA - Non-disclosure agreement), ώστε να διασφαλιστεί η προστασία των ευαίσθητων πληροφοριών σου.


16. Τι γίνεται αν δεν είμαι ευχαριστημένος με τον σύμβουλο;

    Είναι σημαντικό να επικοινωνήσεις τις ανησυχίες σου και να δώσεις μια ευκαιρία για βελτίωση. Αν δεν αλλάξει κάτι, ίσως πρέπει να αναζητήσεις άλλον σύμβουλο.


17. Μπορεί ένας σύμβουλος να με βοηθήσει να αναπτύξω νέα προϊόντα ή υπηρεσίες;

    Ναι, ένας σύμβουλος μπορεί να σε βοηθήσει στην έρευνα αγοράς, την ανάπτυξη προϊόντων και την τοποθέτησή τους στην αγορά.


18. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ συμβούλου και μέντορα;

    Ένας σύμβουλος παρέχει επαγγελματικές υπηρεσίες και λύσεις για συγκεκριμένα προβλήματα της επιχείρησης, ενώ ένας μέντορας προσφέρει καθοδήγηση και υποστήριξη μακροπρόθεσμα και συνήθως σε προσωπικό επίπεδο.


19. Τι γίνεται με την τεχνολογία; Μπορεί ένας σύμβουλος να βοηθήσει;

    Ναι, πολλοί σύμβουλοι έχουν γνώσεις στην τεχνολογία και μπορούν να σε καθοδηγήσουν στην επιλογή και εφαρμογή κατάλληλων τεχνολογικών λύσεων.


20. Πώς να επιλέξω μεταξύ διαφόρων συμβούλων;

    Κάνε συνεντεύξεις, ζήτησε προσφορές και αξιολόγησε τις προτάσεις τους. Βρες αυτόν που κατανοεί καλύτερα την επιχείρησή σου και μπορεί να σου προσφέρει τη μεγαλύτερη αξία.


Ελπίζω να σε βοήθησαν αυτές οι ερωτήσεις και απαντήσεις! Αν είσαι έτοιμος να κάνεις το επόμενο βήμα, τώρα ξέρεις από πού να ξεκινήσεις.


Αν αναζητάς τρόπους για να ενισχύσεις τη θετική σκέψη, την αυτοπεποίθηση και τα κίνητρά σου, και να αναπτύξεις τη νοοτροπία του νικητή ώστε να πετύχεις τους στόχους σου, το e-book 'Πώς να παρακινήσετε τον εαυτό σας' αποτελεί αναγκαίο ανάγνωσμα.


E-book Πώς να παρακινήσετε τον εαυτό σας

Με πρακτικές συμβουλές, αυτό το ηλεκτρονικό βιβλίο θα σε καθοδηγήσει στο πώς να αποκτήσεις και να διατηρήσεις τα κίνητρά σου προς την επίτευξη των στόχων και την υλοποίηση των φιλοδοξιών σου σε κάθε επίπεδο της επιχειρηματικής σου δραστηριότητας, αλλά και σε άλλους τομείς της ζωής σου.


Καλή επιτυχία!


 

Χρειάζεσαι υποστήριξη για την υλοποίηση των στόχων σου,

την καλύτερη οργάνωση της επιχείρησης,

την αξιολόγηση προσωπικού και υποψηφίων

ή τη βελτίωση της απόδοσής της;


Χρειάζεσαι υπηρεσίες δημιουργίας περιεχομένου όπως άρθρα, ebooks κ.λπ. ;


Επικοινώνησε μαζί μας συμπληρώνοντας μια φόρμα επικοινωνίας ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ή στείλε μας email στο info@powerfulsolutions.gr

αναφέροντας τα στοιχεία σου και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας για να σε καλέσουμε

 

ΠΑΡΕ ΤΑ 2 ΔΩΡΕΑΝ E-BOOK ΜΑΣ!

Αξιολόγηση Επιχείρησης και Πρόσληψη Προσωπικού

Comentarios


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page